Skip to content

Pályázat középiskolásoknak

Bár a versenyszezon véget ért, amíg a díjátadóra várunk, újabb megmérettetésre hívunk benneteket.
Van egy olyan téma, ami felkeltette az érdeklődésed, és szívesen írnál róla? Szívesen megosztanál valami érdekeset egy népszerű tudományos portálon? Szeretnéd gyakorolni, hogy egy adott témát hogyan lehet közérthetően és érdekesen összefoglalni?


A CKTV csapata a TudományON-nal összefogva tudományos ismeretterjesztő cikkíró pályázatot hirdet, amelyre május 23-ig várjuk írásaitokat.
A pályázat célja:

  • lehetőséget adni a gimnazista korosztálynak, hogy megszólaltathassák azokat a témákat, amelyek iránt ők érdeklődnek
  • publikálási lehetőséget adni Nektek egy népszerű tudományos portálon, amelyet több mint háromezer olvasó követ

Ki pályázhat?

  • bármely magyarországi vagy határon túli középiskola 9-12. osztályos diákja
  • egy fő több cikket is beadhat

Formai követelmények:
A TudományON portál cikkei tematikusan jelennek meg. Ezek közül a kategóriák közül válasszatok egyet, amelybe szerintetek illeszkedik a témátok: társadalomtudomány (irodalom, jogtudomány, közgazdaságtan, pedagógia, politikatudomány, pszichológia, szociológia), természettudomány (biológia, fizika, geológia, kémia, orvostudomány).

A pályázat jeligés! A fájlt pdf formátumban kell beküldeni, neve tartalmazza a jeligét, a cikk témáját és a “tudomanyon” szót, pl.: libanonicedrus_irodalom_tudomanyon.

A kész pályamunkákat az alábbi címre várjuk: verseny@szentignac.hu, az email szövege tartalmazza a neveteket és az iskolátok nevét; a cikkben ezek sehol ne szerepeljenek!

A cikk formai és tartalmi követelményeihez olvassátok át az alábbi útmutatót:

TudomanyON-palyazat-cikkirasi-utmutato-1Letöltés

A cikkeket a TudományON portál szerkesztői és a Cédrus Komplex Tanulmányi Verseny szervezői közösen bírálják el. A legjobb írások a szerzőkkel való egyeztetés után megjelennek a TudományON portálon, és a kiemelkedő pályamunkákat értékes nyereményekkel is jutalmazzuk!

Ha további kérdéseitek lennének, emailben kereshettek minket a verseny@szentignac.hu-n. Az email tárgyában mindenképpen szerepeljen a “tudományon” szó!

Írásra fel!