Skip to content

Nemzeti Tehetségprogram, döntő és a verseny állása

Március 16-án, a 3. forduló leadásával, lezárul a IV. Cédrus Komplex Tanulmányi Verseny online része. Az alábbiakban szeretnénk hírt adni a verseny jelenlegi állásáról, a döntő tervezett időpontjáról és programjairól, illetve az idei versenyt támogató Nemzeti Tehetségprogramról.


A verseny jelenlegi állása

Nemrég publikáltuk a 2. forduló pontszámait. A 2. fordulóban, amely az irodalom- és nyelvtudomány világába kalauzolta el a vállalkozó szellemű középiskolásokat, a Ceterum censeo Karthaginem esse delendam csapat vette át a vezetést 95 ponttal, így ők most összesen 184 ponttal helyezkednek el a tabella tetején. Őket szorosan követi a második helyezett Kazuberley von Deodara csapat, akik a verseny során összesen 180 pontot gyűjtöttek a második forduló lezártával, a harmadik helyen pedig a MatekManók zártak, 176 ponttal.

A második forduló díját a rekordösszegű 99,5 pont kiérdemlésével a Petiolus Cedri Atlantici ab Scarbantia csapat nyerte el, akik ezzel a negyedik helyre kerültek a versenyben. Elért eredményükhöz gratulálunk, és kíváncsian várjuk, hogyan alakul számukra a harmadik forduló.

Információk az élő döntőről

Ezúttal szerretnénk tájékoztatni minden versenyzőt arról, hogy a döntő élőben, Budapesten kerül majd megrendezésre, május 14-én, szombaton. A döntőre meghívást nyer a harmadik forduló után a három legtöbb pontot elért csapat és felkészítő tanáraik, minden fordulógyőztes csapat és felkészítő tanáraik, illetve annak az iskolának egy képviselője, amely az idei iskolák közti pontgyűjtő versenyben a legmagasabb eredményt elérve elnyeri a Cédrus vándorserleget.

Az idei döntő tervezett programja (a változtatás jogát fenntartjuk, de bármilyen változásról időben fogunk tájékoztatni): a verseny utolsó élő fordulója, amelyben egy konferencia keretein belül próbálhatjátok ki magatokat. Az előre kiválasztott témából fel kell készülnötök egy 20 perces előadással, amelyet zsűri fog pontozni és értékelni. A hivatalos verseny lezárulta után meghívunk minden vendéget ebédre, majd minden megjelent versenyzőt egy játékos vetélkedőre invitálunk, amely már nem része a hivatalos versenyprogramnak, de itt is versenyezhettek további értékes tapasztalatokért és nyereményekért. A programot az eredmények kihirdetésével zárjuk, ahol átadásra kerülnek a verseny díjai, a fordulók díjai, a Cédrus vándorserleg és a vetélkedő győzteseinek jutalmai is. A döntő további részleteiről az érintett csapatokat a 3. forduló pontszámainak kihirdetését követően fogjuk tájékoztatni. Találkozzunk Budapesten május 14-én!

Nemzeti Tehetségprogram

A Cédrus Komplex Tanulmányi Verseny a 2021/22-es tanévben is a Nemzeti Tehetség Program, a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NTP-TMV-21) támogatásával valósul meg. A verseny legelső évében még költségvetés nélkül, önkéntes munka és céges felajánlások, partneri kapcsolatok révén tudtunk a versenyzőknek programot szervezni és nyereményeket adni, így már a tavalyi évben is óriási előrelépés volt a szervezők számára a Nemzeti Tehetségprogram támogatása.

A pályázat idén összesen egymillió Forinttal járult hozzá a verseny sikeres megszervezéséhez, amely összeget a verseny négyéves pályafutása során összesen másodszor, idén május 14-én megszervezendő döntő lebonyolítására, és a versenyzők jutalmainak beszerzésére fogjuk fordítani.